Mobilt Hunddagis

Vill du ge din hund möjlighet till en aktiv vardag tillsammans med hundkompisar, samtidigt som du själv slipper stressa med hämtning och lämning. Då är Tassa Fram valet för dig!

Jag har nu en plats ledig för hund upp till ca 45 cm i mankhöjd boendes i centrala Göteborg eller Majorna.

Hur fungerar det?

Jag börjar dagen med att hämta upp alla hundar i sina hem. Vi tar bilen ut till ett härligt naturområde och där får alla hundarna promenera ihop i minst två timmar (en timma om det är riktigt dåligt väder). Hundarna får gott om tid på sig att uträtta sina behov och upptäcka naturen i sitt tempo. Jag varierar promenaderna mycket och blandar mer plan grus och skogsväg med väl kuperad terräng på små stigar. Säkerheten kommer alltid först så därför är alla dagishundar alltid kopplade under promenaderna. För att dom ska få utlopp för att busa åker vi med jämna mellanrum till en inhängnad rastgård där dom får springa av sig och bara vara hund. När promenaden är avslutad lämnas hundarna i sina hem igen och får vila i lugn och ro tills matte och/eller husse kommer hem igen.

Hundarnas välbefinnande kommer alltid i första hand och därför anpassas dagarna helt efter det. Varma dagar tar vi det lugnare och håller oss mer i närheten av vatten, medan vi under svalare dagar promenerar på mera. Bilen som hundarna transporteras i är självklart godkänd utav Länsstyrelsen och utrustad med både värme för kallare dagar och ventilation vid värme. Utrymmet där hundarna sitter är även isolerat och värms därmed inte upp som en vanlig personbil, utan håller samma temperatur som luften utan att värme eller ventilation är på. 

Vilka hundar passar in?

Det viktigaste för mig när jag tar in en ny hund är att den fungerar väl ihop med resterande flock. Detta ställer vissa krav på hunden, den behöver vara van vid att umgås med andra hundar och får inte vara aggressiv mot varken hundar eller människor. Hunden bör även gå bra i koppel tillsammans med andra hundar och inte dra.  

Då vi promenerar mycket och i varierad terräng behöver hunden vara fysiskt frisk och klara av den typen av motion. Av denna anledning tar jag heller inte emot hundar som inte är fullvuxna. Hunden bör även vara okej med att vara ute i alla typer av väder och jag sätter på eventuella täcken vid hämtning. 

För att alla hundar alltid ska kunna vara med på dagis tar jag endast emot tikar och kastrerade hanar. 

I bilen finns 12 burar i varierande storlek, i första hand för mindre hundar upp till ca 45 centimeter i mankhöjd, men det finns även en bur för något större hundar.

För att hundarna inte ska behöva tillbringa mer tid i bilen än nödvändigt har jag ett avgränsat upphämtnings område i Göteborgs centrum och i viss mån även Majorna-linne.

Personen bakom Tassa Fram

Jag som driver Tassa Fram heter Elin, djur och hund i synnerhet är mitt absolut största intresse. Jag är hästtjej i grunden och har ända sen jag var liten tillbringat varje ledig stund i stallet. Är uppväxt med hund i familjen men de va först när jag skaffade mig min först egna hund, Hallie, som intresset satte igång på riktigt och jag insåg exakt hur roligt det faktiskt är med hund! Och sen eskalerade det ganska fort... 

Under hösten 2018 utbildade jag mig till hunddagis föreståndare och nosework instruktör. När jag va färdig med den utbildningen satt jag och funderade på olika företagsidéer när jag en kväll trillade över en annons om att vovvigt.se, ett mobilt hunddagis i Göteborg, va till salu och jag kände i samma sekund att de va exakt de konceptet jag hade väntat på! Sen gick allt i rasande fart och bara några veckor senare va Tassa Fram igång på riktigt!

För mig är Tassa Fram den lösningen jag själv skulle vilja ha till min egen hund, som ger värde både för hund och hundägare. Att få lära känna alla härliga individer och få det stora förtroendet att få ansvara för era älsklingar är verkligen otroligt!

Vanliga frågor

Behöver vi vara hemma när hunden hämtas och lämnas?

Självklart inte, när hunden börjar skriver vi en nyckelkvittens och jag får en egen nyckel till er vilket gör att ni kan komma och gå oberoende av när jag hämtar och lämnar. 

Hur transporteras hundarna?

Din hund får en egen bur i bilen där den kan ligga, sitta och stå obehindrat, och som anpassas efter behov. Bilen i sin tur är isolerad samt utrustad med både värme och ventilation som går även när bilen är avstängd, vilket alltid ger en behaglig temperatur för hundarna. 

Min hund gillar inte att åka bil, kommer då mobilt hunddagis fungera?

Det beror på, då mobilt hunddagis trotts allt innebär tid i bilen behöver hunden självklart vara okej med att åka i bilen för att det ska fungera. Däremot behöver det inte nödvändigtvis vara så att för att hunden inte gillar att åka i en vanlig bil inte fungerar på mobilt hunddagis. Jag har haft flera hundar som inte gillar att åka i sin vanliga bil men som efter 1-2 veckor glatt hoppar in i dagisbilen utan problem. Skulle det dock inte fungera efter några veckor kan en hund som inte gillar att åka bil tyvärr inte vara kvar då det skapar för mycket stress. 

Jag tror att min hund skulle passa in men är osäker, hur vet jag?

Kontakta mig! Jag kan delvis göra en bedömning utifrån vad du beskriver men sen träffar jag också alla hundar innan dom börjar vid minst två tillfällen. Först en gång hemma hos er och sen en gång på promenad tillsammans med min hund. Det ger mig en god bild av hur din hund är och hur den fungerar tillsammans med nya hundar, och därmed också om den är lämplig att börja på dagis. 

Tar du emot alla raser?

Jag utgår från individ när jag väljer vilka hundar som ska få börja, sen finns det absolut raser som passar bättre och sämre men jag ser alltid till individen och hur den skulle passa in i flocken. Sen finns det ju många raser som tyvärr går bort pga storlek. 

Hur introduceras en ny hund?

Då jag hämtar alla hundarna i bilen vänjer dom sig vid varandras lukter innan det är dags för första promenaden. Jag brukar ta ut den nya hunden först och sen tar jag ut dom andra en efter en så dom får bekanta sig med varandra. I regel får den nya hunden lite längre koppel så den får möjlighet att gå undan då det kan vara lite överväldigande med alla nya hundar. Men jag är väldigt noga med vilka hundar jag tar in och träffar dom alltid vid minst två tillfällen innan och hittills har det aldrig varit något problem att introducera en ny hund.

Vad har du för försäkringar?

Företaget innehar ansvarsförsäkring, sen har jag även som krav att alla hundar ska vara försäkrade samt att ägaren har en ansvarsförsäkring i sin hemförsäkring så att alla parter ska känna sig trygga. 

Vad har du för utbildning?

Jag är utbildad hunddagisföreståndare och nosework instruktör via Göteborgs folkhögskola. Utbildningen bedrevs på heltid under en termin och är därmed också en av de mer gedigna utbildningarna på marknaden. Jag kommer även under hösten 2021 påbörja en utbildning till hundinstruktör och beteendeutredare. 


Prislista

Ge din hund en aktiv vardag tillsammans med hundkompisar, utan att själv behöva stressa med hämtning och lämning. 

Mobilt Hunddagis Heltid

Priset avser per månad

4200 kr

Mobilt hunddagis deltid

I mån av plats erbjuder jag även platser på deltid, pris på begäran.

Vill du att din hund ska börja hos oss?

Om du tycker att vi känns som rätt alternativ för din hund är du varmt välkommen att kontakta mig för vidare information! 


E-post:

tassafram@gmail.com

Följ Tassa Fram:

Instagram

Facebook